• stelkom slike za glavo izrez eng Page 1
  • stelkom slike za glavo izrez eng Page 2
  • stelkom eng Page 3
  • stelkom eng Page 4

Telefonija Voice over IP


Kaj je VoIP, kako deluje, kako zagotoviti kakovost prenosa govora prek IP-omrežja?

Storitev VoIP (Voice over Internet Protocol) omogoča telefonijo, kjer je transportna pot prek internetnega omrežja. Omogoča telefonske storitve povsod, kjer je dostop do interneta: v službi, na potovanju, doma. Klici so mogoči v vsa svetovna fiksna in mobilna omrežja. VoIP lahko uporabljate z računalnikom (slušalke in mikrofon ter programska oprema »softphone«), z naprednim stacionarnim (VoIP) telefonom, s tablico ali pametnim telefonom.

VoIP omogoča prenos govora in faks sporočil prek internetnega omrežja, kjer se analogni govorni signal pretvori v stisnjeno digitalno obliko, ki se nato prenaša prek internetnega omrežja. Pomembna sta kakovost pretvorbe govornega signala v digitalne IP-pakete in pretok podatkov v realnem času brez zakasnitev, kar omogočajo mehanizmi QoS (Quality of Service). QoS-funkcijo omogočajo usmerjevalniki, na katerih se dodeli prioriteta prenosa podatkov tako, da ima VoIP-protokol prednost pred drugimi, kot so FTP, HTTP itd., ali pa rezervira pasovno širino interneta samo za VoIP.

Vmesniki (VoIP-prehod) omogočajo povezavo obstoječih (analognih in ISDN) naprav telefonskega omrežja na IP-podatkovno omrežje.

IP-telefonski aparat (združuje funkcije VoIP-prehoda in klasičnega telefonskega aparata) omogoča najmanj enako izkušnjo in kakovost telefoniranja kot klasičen telefonski aparat, ima pa tudi ustrezno programsko opremo, ki omogoča izvajanje naprednih telefonskih funkcij. IP-telefoni so lahko vrvični (žično povezan z mrežo ethernet), brezžični ali pa se lahko uporabi omrežje Wi-Fi. Omogočajo 2 telefonski liniji ali več, boljši modeli nudijo tudi upravljanje klicev prek zaslona na dotik.

Stroški klicev preko telefonije Alstar VoIP so bistveno nižji kot preko analogne ali ISDN-linije. Z VoIP-tehnologijo je mogoče urediti telefonijo na poslovnih enotah podjetja ali oddaljenih lokacijah brez stroškov vzpostavitve ali drugih investicij.

TELEFONIJA ALSTAR

Alstar – VoIP

Stopite v korak s časom in se skupaj z nami podajte v svet telefonije VoIP (Voice over Internet Protocol). Nižji stroški pogovorov po Sloveniji in v tujino, ohranitev obstoječe telefonske številke, med seboj se kličemo zastonj, sekundni interval obračunavanja, brez skritih stroškov ali stroškov vzpostavitve povezave – to je le nekaj prednosti, ki jih nudi Alstar.

Telefonija Alstar vam omogoča do 50% znižanje stroškov telefonije, klici znotraj enotnega omrežja so brezplačni, tudi če imate dislocirane enote v različnih državah. Stroški klicanja v tujino so lahko tudi do 70 % nižji v primerjavi z obstoječim telefonskim sistemom.

Svetujemo vam pri izbiri optimalne rešitve in vam pomagamo pri integraciji telefonije s programsko opremo (integracija v brskalnike, MS OutLook, različne CRM- ali ERP-sisteme in še in še). Ponudimo vam lahko postavitev zanesljive telefonske centrale v oblaku ali v vašem računalniškem sistemu (hišna centrala je lahko samostojen računalnik ali kot virtualiziran strežnik na obstoječi strežniški infrastrukturi).

Navidezna telefonska centrala Alstar vam ponuja vse – od pregleda klicev v realnem času s statistiko, možnost snemanja pogovorov, interaktivne glasovne odzivnike, povezane v čakalno vrsto z obveščanjem uporabnikov, koliko časa ali koliko je še čakajočih, preusmeritev klicev in še veliko več. VoIP-svet je dinamičen in prilagodljiv ter omogoča poslovno telefonijo po meri podjetja.

Prehod na novo tehnologijo je preprost in hiter ter je učinkovita in uspešna rešitev za mala, srednja in velika podjetja.

S telefonijo Alstar je vse to mogoče.

Stelkom d.o.o. | Špruha 19, 1236 Trzin | Slovenija