Stelkom je bil 19. in 20. aprila 2023 del razsvetlitvene konference, ki je obravnavala trenutne izzive na področju svetovne varnosti in varnosti, s posebnim poudarkom na odzivu na nasilje in množične dogodke žrtev.

ERAC (Emergency Response & Awareness Conference) je regionalni pilotni projekt IPO, katerega namen je postati letni regionalni dogodek ozaveščanja, kjer lahko strokovnjaki iz nacionalnih varnostnih in intervencijskih služb, strokovnjaki iz civilnega sektorja ter širša javnost izmenjajo izkušnje, predstavijo svoja stališča in se seznanijo kako ravnati v takšnih primerih.

Namen dogodka je bil zagotoviti dragocene vpoglede z analizo primerov in najboljših praks.
V tokratni temi »Odziv na nasilje, roparski terorizem in incidente z množičnimi žrtvami« so osvetlili nesrečno povečanje takšnih napadov v sodobni družbi. Konferenca je preučila razloge za te dogodke, od incidentov, ki so se zgodili zaradi ustrahovanja v šoli ali na delovnem mestu do terorističnih dejanj.
Ogledali smo si študije in analize primerov, ki so jih predstavili tako zasebni kot vladni prvi odzivniki. Poleg tega so strokovnjaki za predmete (MSP) iz različnih okolij, vključno s policijo in žandarmerijo, specialnimi enotami, službami za odzivanje v sili, protiterorističnim ukrepom, zasebno varnostjo, umetno inteligenco, akademiki, video analitiko CCTV in strokovnjaki za množično obveščanje in komuniciranje v sili, delili svoje rešitve in odzive na najboljšo prakso za reševanje teh groženj.

Na dogodku je sodeloval tudi Stelkom:
• partner Georgi Krastev, MEng, M.Econ iz Milestone Systems je predstavil več rešitev v zvezi z varnostjo in varnostjo v zvezi z VMS in video analitiko.
• partner Florian Leibovici iz BriefCama je predstavil več rešitev v zvezi z varnostjo in varnostjo v zvezi z video analitiko in forenziko.
• Stelkomov vodja prodaje in marketinga Janez Zabukovec je predstavil, kako lahko z video analitiko in forenziko za varnejši jutri izkoristite svoj nadzor / CCTV.

Konferenca, ki je bila tudi zelo dobro pokrita z mediji, se je izkazala kot dragocena platforma za izmenjavo znanja in spoznanj, ki nam je omogočila boljše razumevanje in krmarjenje po kompleksnosti nasilja in množičnih incidentov z žrtvami. Hvaležni smo, da smo bili del tega dogodka in se veselimo implementiranja novih znanj v naših poklicnih prizadevanjih.